De Imkercursus is een gratis digitaal kinderboek over het leven van de bijen. Het bevat zowel een vrolijk verhaal, als educatieve informatie over de bijen. Het verhaal is gemaakt in samenwerking met imker Linda Bierings van Food4Bees en ondersteund door Oxfam Novib om het belang van gezonde voedselproductie (en de massale bijensterfte) onder de aandacht te brengen.


Bekijk de imkercursus online
of download de App voor je tablet:

De eerste online imkercursus

De Imkercursus gaat over een bijenzwerm die in de tuin van Meisje komt wonen. Meisje wordt vervolgens opgeleid tot een echte imker, met dank aan haar vriendjes De Heer Bij, Boukje de Bij en Donnie de Dar. Het verhaal beslaat een heel jaar en Meisje leert per jaargetijde alle belangrijke kenmerken van het bijenleven kennen.
Qua vorm is het verhaal zowel toegankelijk via deze website als via de Appstore voor iPad en Google Play voor tablets. De Imkercursus wordt ondersteund door een voice-over van alle figuurtjes, inclusief achtergrondmuziek.

SPONSORS

De Imkercursus is onderdeel van het project To BEE Imker dat is opgezet in samenwerking met I Love Beeing. Vanuit To BEE Imker wordt er gewerkt aan het creeren van bewustzijn over de massale bijensterfte, het opleiden van 1000 natuurlijke imkers en het stimuleren van bij-vriendelijk gedrag door consumenten en organisaties.
Oxfam Novib is hoofdsponsor van het project vanuit het fonds dat het belang van (eerlijke) voedselproductie aan de kaak stelt. Naast Oxfam Novib heeft ook Innocent zich gecommiteerd aan het project.


Projectteam

MoodyDoodle is eigenaar en producent van De Imkercursus en heeft het project ontwikkeld in samenwerking met verschillende partijen. Hieronder kun je lezen wie wat heeft gedaan.

Marlous Wessels (MoodyDoodle)

Schrijver van het verhaal en projectcoordinator

Sander Willems (MoodyDoodle)

Art Direction.

Linda Bierings (Food4Bees)

Imker, schrijver van de educatieve informatie en belangrijke bijdrage aan het verhaal.

Kivanc Sarikus (White Loops)

Producent van de voice-over en achtergrond muziek. Compositie van de muziek in samenwerking met Evrim Demirel.

Daniel Karso (Netbuffer)

Developer van de website en de app’s.

Redactie

Marja Liefaard

Eindredactie

Suzan Verberne

Bas Meijer

als stem van Monster, De Heer Bij, Donnie de Dar en Bertje de Bij.

Beke Olyrhook

als stem van Meisje, De Koningin en Boukje de Bij

Marlous Wessels

als narrator van het verhaal

Fotografie en natuurillustraties

In de Imkercursus zijn vele foto’s opgenomen van verschillende fotografen en enkele platen van een natuurillustrator. Hieronder staan ze allemaal genoemd:

Tweet