Monster en Meisje bij Villa Zebra

‘In Rotterdam woont een Gibra!’, roept Monster naar Meisje. ‘Een giraffe met streepjes, leuk he?’ Meisje gelooft er geen barst van. Monster heeft natuurlijk weer een raar verhaaltje verzonnen…


Maar nee. De Gibra bestaat echt! (kijk maar op de foto) Hij woont in Villa Zebra, een plek met tentoonstellingen en workshops voor kinderen. De dag dat Monster en Meisje afreizen naar Rotterdam is er de tentoonstelling ZELF! (waar je alles ZELF kan ontdekken) en de tentoonstelling De Kannibaal. De bekende kunstenaar Joep van Lieshout laat daar kunstwerken zien over Grote Onderwerpen zoals leven, dood, duurzaamheid en hergebruik. Wil je weten wat Monster en Meisje ervan vonden?

Meisje en De Kannibaal

‘Meisje, meisje! Je bent toch niet opgegeten?’ Monster heeft De Kannibaal nog niet gezien, maar hij is blij als Meisje heelhuids terugkomt met de Gibra. Meisje stelt hem meteen gerust: ‘Natuurlijk niet, Monster. Er zijn daar geen echte menseneters, hoor. Maar ik vond het soms best spannend… Vooral bij het kunstwerk De Operatie’.
‘De Operatie?’, bibbert Monster, ‘Wie werd er dan geopereerd? En waaraan!?’ ‘Ik weet het eigenlijk niet’, zegt Meisje. ‘Maar de Gibra en ik hebben Jordy en Gianny ontmoet en volgens hen was er net een kindje geboren met een keizersnee. Dus dat is dan wel weer leuk!’, zegt Meisje blij.

Monster zoekt de taart

Monster vindt baby’s heel leuk maar hij is blij dat hij naar ZELF! is gegaan. Daar kon hij lekker verhaaltjes verzinnen en magneet-figuurtjes op de wand plakken. ‘Wat voor verhaaltje heb je verzonnen?’, vraagt Meisje. ‘Vast een vrolijk verhaaltje!’
Monster begint druk te knikken. ‘Wil je het horen, Meisje? ‘Tuurlijk!’, roept ze uit. En Monster begint meteen een liedje te zingen:

Eerst kroop ik in een heel groot bos, kijk maar daar!
Zoekend naar de taart van de kunstenaar
Maar niemand had de taart gezien
Was de taart al op, misschien?

Ik vroeg het aan het ooievaar
Maar die had geen enkel hapje gehad
En de kikker wees me door naar juffrouw pad
Een hele taart opeten, zei de kikker, dat was typisch iets voor haar!

Ook onze Gibra wist niets van de taart (of cake?)
Tot ik iets zag dat daar precies op leek!
Het had een kersje op zijn slagroommond
En hij staarde beteuterd naar de grond

Weet je wat het was, mijn lieve Meisje?
Je raad het nooit! Je raadt het nooit!
Ik heb namelijk met het verhaaltje geklooid!
Ik deed het ZELF!, de taart is op. Dus nu wil ik een ijsje!:)

Meisje begint hard te lachen. Monster’s liedjes vind ze altijd leuk. Ook al snapt ze er soms niks van… Maar dat Monster het kunstwerk ‘Waar is de taart’ leuk vond (met tekeningen van Thé Tjong-Khing ), dat kun je zelf wel zien!