DE HEER BIJ OP HET BEEING FESTIVAL!

Op een dag besloten een paar hele leuke mensen dat er een festival moest komen voor de bijtjes: het BEEING festival. Want, veel bijtjes zijn dus ziek terwijl ze hartstikke belangrijk zijn voor de bloemen, planten en de landbouw van de mensen! Die mensen heetten Rinke verkerk, Ganna Verhoeven en Tom van de Beek, en het is ze gelukt! Want op 4 september ben ik samen met De Heer Bij op weg gegaan naar ROEST (een hele hippe plek in Amsterdam) en daar hebben we de hele dag Bijenwensen van de mensen verzameld. In een ander verhaaltje (LINK) vertel ik welke wens we het aller-allermooiste vonden!! (en wie dus een Monster en Meisje pakket heeft gewonnen…)

Op het festival hebben we heel veel mensen gesproken en superleuke films en boeken gezien. Zo hebben we de dakdokters leren kennen die zorgen voor bij-vriendelijke daken in de stad, Fleur de Bij die een brief had gekregen van de koningin, en er waren allemaal belangrijke mensen die vertelden hoe erg het was dat de bijen zo ziek zijn. Ohja, en er was heel veel lekkere verse honing te koop.

Jammer genoeg wisten al die mensen ook niet precies hoe we de bijen weer beter moeten maken, maar juist daarom is het nóg belangrijker dat jullie meehelpen met bloemen kweken en BijenBungalows bouwen!

Niet vergeten hoor! En volgend jaar ook naar Beeing komen. We hebben natuurlijk ook wat foto’s gemaakt, en die kun je zien op onze Facebookpagina.

Daaag! Groetjes,

Meisje